Yöresel Tatlılarımız’dan Kadayıf Dolaması Tarifini birde bizden deneyin – eniyiyemektarifleri.com.tr – Yemek Tarifleri
Şerbetli TatlılarYöresel Tarifler

Yöresel Tatlılarımız’dan Kadayıf Dolaması Tarifini birde bizden deneyin

Yöresel Tatlılarımız'dan Kadayıf Dolaması Tarifini birde bizden deneyin

en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Kadayıf Dolaması Tarifini birde bizden deneyin
Erzurum’un en meşhur tatlısı ne diye sorsalar ‘kadayıf dolması’ diye mutlulukla bağıracak kaç kişiyiz?

KAÇ KİŞİLİK
5 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
1 saat
PİŞİRME SÜRESİ
10 dakika


Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gramtel kadayıf
  • 200 gramceviz içi( her bir dolma için 1 yemek kaşığı)
  • 5 adetyumurta
  • 750 gramtoz şeker
  • 500 ml.su
  • 1 yemek kaşığıtaze sıkılmış limon suyu
  • 2,5 su bardağıayçiçek yağı

Kadayıf Dolması Tarifinin Pişirme Önerisi

Erzurum’da tatlı yapımında kullanılan çırpılmış yumurtalara süt eklenmiyor ancak arzuya göre siz süt katabilir, tatlıları sonrasında kızartabilirsiniz.Dolma şeklinde hazırladığınız kadayıfları, ağzı kapalı bir kapta uzun süre buzdolabında saklayabilir, arzu ettiğiniz zaman yumurta sarısına bulayıp kızartabilirsiniz.

Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.
  3. Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.
  4. Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.
  5. Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
  6. Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
  7. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  8. Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.

Kadayıf Dolması Tarifinin Servis Önerisi

Damak tadınıza göre tatlıyı, kaymak ya da dondurma ilavesiyle de servis edebilirsiniz.

Yöresel Tatlılarımız'dan Kadayıf Dolaması Tarifini birde bizden deneyin
Chef
eniyiyemektarifleri.com.tr