eniyiyemektarifleri.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir soğuk Çorba tarifi sunuyor:
Rus Çorbası Okroşka,
Malzemeleriniz hazırsa, Rus Çorbası Okroşka nasıl yapılır başlıyalam.
Bugün Mutfağımızda Okroşka yapacağız. Okroşka, Rus Cacığı ya da Yazlık Çorba olarak da bilinmektedir. Ukrayna’da ve Rusya’da soğuk çorba olarak sevilerek tüketilmektedir.
Okroşka için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri tarifimizde bulabilirsiniz.
Okroşka Malzemeleri
- 1 litre kefir yada ayran
- 2 adet patates
- 2 adet yumurta
- 300 gram dana eti
- 1 adet salatalık
- 6-7 adet ufak kırmızı turp
- 2 dal taze soğan
- 1 avuç maydanoz
- 1 avuç dereotu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 bardak su
- Tuz
Okroşka Tarifi
1- Bu soğuk çorbayı hazırlarken tüm malzemeleri küp küp doğramamız gerekecek. Önce salatalığı soyun ve küp küp kesin. Arkasından yaklaşık 20 dakika kadar haşladığınız eti aynı şekilde doğrayın. Aynı şekilde haşladığınız patatesi ve yumurtayı doğrayın.
2– Sırasıyla turp ve taze soğanı ufak ufak kesin. Arkasından dereotu ve maydanozu ince kıyın. Tüm malzemeler hazırlanmış oldu. Şimdi hepsini çorbayı hazırlayacağınız kasenin içine aktarın.
3– Ufak bir kase alın ve içine bir miktar kefir aktarın. Kefirin içine de hardal ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı çorba kasesin içine diğer malzemelerin üzerine ekleyin. Geri kalan kefiri de üzerine ekledikten sonra iyice karıştırın. Tadına bakıp tuz ilave edin. Dilerseniz yoğunluğuna göre su ilave edebilirsiniz. Soğuk çorbanız servise hazır.
Okroşkanın Püf Noktası
Bu soğuk çorbayı hazırlarken kefir yerine isterseniz ayranda kullanabilirsiniz. Bazı tariflerde ise çorbanın yoğunluğunu seyreltirken su yerine soda kullanılıyor. Aklınızda olsun.
Rus Soğuk Çorbası Okroşka’nın Hakkında İlginç Bilgiler
Soru: Okroşka, etsiz hazırlanabilir mi?
Cevap: Bu soğuk çorbayı hazırlayacağınız zaman eğer evinizde et yoksa, salam da kullanabilirsiniz.
Soru: Okroşka nasıl tüketilir?
Cevap: Çok lezzetli bu Rus çorbası soğuk olarak tüketilmektedir.
Soru: Okroşkanın tarihi ne zamana dayanmaktadır?
Cevap: Rusya’nın geleneksel mutfağına ait olan bu yaz çorbası tarifinin 1880’li yıllara dayandığı düşünülmektedir.