ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Yumurtalı Kuşkonmazlı Milföy Tart tarifi,
Malzemeleriniz hazırsa, Yumurtalı Kuşkonmazlı Milföy Tart nasıl yapılır başlıyalam.
Yumurtalı Kuşkonmazlı Milföy Tart Tarifi İçin Malzemeler
- Milföy Hamuru: 2 Adet
- Kuşkonmaz: 6-9
- AdetYumurta : 4 Adet
- Yumurta Sarısı : 1 Adet
- Renderlenmiş Kaşar Peyniri : Yarım Çay Bardağı
- Tuz : Yarım Çay Kaşığı
- Karabiber : Yarım Çay Kaşığı
Yumurtalı Kuşkonmazlı Milföy Tart Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
1- Kuşkonmazların saplarını ayıklayın. Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın. Kuşkonmazları kaynayan suya alıp dişe gelecek kıvamda olacak şekilde haşlayın.
2- Kuşkonmazları tencereden alıp soğuk su dolu bir kasede şoklayın. Milföy’leri derin dondurucudan çıkarıp pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın ve 10 dakika bekletin.
3- Milföylerin kenar kısımlarını içe doğru kıvırın. Pişerken kabarmaması için ortasına çatal ile mini delikler yapın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında en fazla 10 dakika (kenarları renk alana kadar) pişirin.
4- Fırından çıkardığınız milföylerin üzerine kaşar peyniri serpin. Yumurtaları kırıp tepsiyi fırına verin.
5- Yumurtalar hafif renk değiştirmeye başlayınca kenarlarına tartın boyutuna göre kestiğiniz kuşkonmazları dizin. Tuz ve karabiber serpip tekrar fırına verin. Yumurtalar istediğiniz kıvamda pişince tepsiyi fırından alıp sıcak olarak servise sunun.
6- Püf Noktası: -Milföyler fırında pişerken ortası fazla kabarırsa fırından çıkardığınızda henüz sıcakken, kaşığın tersi ile hafifçe bastırın ve ortasını düzleştirin.