Güzel bir sulu yemek: Tavuklu Patates Yemeği Tarifini birde bizden deneyin
en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Hemen hemen her evde mutlaka pişmiştir. Annelerimizin ”Akşama ne yapsam?” dediğinde yanında bir salata ve pilavla hazırladığıdır. Hem doyurucudur hem de lezzetli. En kendimizi evdeymişiz hissi verenlerinden birisidir bu lezzet. Karşınızda ekonomik tariflerden olan tavuklu patates yemeği!
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 35 dakika |
avuklu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı)
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye aldığınız yağda yemeklik doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun.
- Küp küp doğradığınız tavukları da alın ve renkleri dönene dek kavurmaya devam edin.
- Ardından küp küp doğradığınız patatesleri ve havuçları da ekleyin.
- Son olarak salçayı ilave edin ve biraz kavurduktan sonra üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırıp altını kısın ve kaynayana dek pişirin ve patatesler yumuşadıktan sonra altını kapatıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!