Yulaf, bol lifli yapısından dolayı midemizi sağlıklı bir şekilde doldurması ile gönlümüzün bütün kalelerini fethetmiş bu güzellik. Çantamızda bulundurmaktan zevk duyacağınız arkadaşlarınıza keyifle ikram edeceğiniz bu minik mutluluk atıştırmalarını yapmak için pek bekletmeyin deriz
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
15 dakika
Yulaflı Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetmuz
- 2 su bardağıyulaf
- 2 yemek kaşığıbadem
- 1 yemek kaşığıkuru üzüm
- 1 yemek kaşığıhindistan cevizi rendesi
- 1 yemek kaşığıbal
Yulaflı Atıştırmalık Tarifinin Püf Noktası
Muzları sulandırmadan ezerseniz daha tok bir hamur elde edersiniz.
Yulaflı Atıştırmalık Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz beş dakika kurabiyenin bir yüzünü pişirdikten sonra spatula yardımı ile kaldırıp diğer tarafını da pişirin.
Yulaflı Atıştırmalık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muzları sulandırmadan çatal yardımıyla ezin.
- Yulaf ve diğer malzemeleri çok sulandırmadan karıştırın. Karışımı dolapta 15-20 dakika bekletin.
- Fırını fansız programda 160 dereceye ayarlayın.
- Dinlenen kurabiye hamurunu avuç içinizde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin.
- Tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine bastırarak hamuru hafifçe yayın.
- 15 dakika her iki yüzünü de iyice pişirin.
- İyice soğutun ve saklama kutusuna kaldırın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Yulaflı Atıştırmalık Tarifinin Servis Önerisi
Çayınızı veya kahvenizi hazırlamayı unutmayın.