Akıtma, kaşık dökmesi, pankek gibi krep de bunlardan biri. Üstelik yapımı o kadar basit ki! Peki neden peynirli hazırlamayalım bu güzel lezzeti, değil mi? Krep harcı için gerekli temel malzemeler aslında evinizde mevcut: Yumurta, un, süt. Geri kalan malzemeler damak tadınıza ve yaratıcılığınıza bağlı. Biz bu kez beyaz peynirle hazırladık dolayısıyla içerisine tuz koymadık.
KAÇ KİŞİLİK
10 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaTarifi Yazdır
Peynirli Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetyumurta
- 1,5 su bardağısüt
- 1,5 su bardağıun
- 4-5 dalmaydanoz
- 4 yemek kaşığısıvı yağ
- 125 gramufalanmış beyaz peynir
Peynirli Krep Tarifinin Püf Noktası
Krep harcı pankek ve kaşık dökmesine nazaran daha akışkan bir kıvamdadır. Eğer daha tok bir harç elde etmek veya daha kalın krepler pişirmek isterseniz un miktarını artırmalısınız.
Peynirli Krep Tarifinin Pişirme Önerisi
İçerisine yeşillik, baharat, küp domates, küp sucuk veya rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
Peynirli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derince bir kaba yumurtaları kırın. Üstüne sütü ve unu ekleyip güzelce karıştırın.
- Peyniri ufalayın ve ince doğranmış maydanozu da ekleyerek karıştırın.
- Boza kıvamında bir karışım elde edin.
- Yapışmaz tabaklı bir tavaya her seferinde 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek bir kepçe hazırladığınız karışımdan alın yayın. Her iki tarafını da güzelce pişirdikten sonra bir servis tabağına alın.
- Tüm malzemeleri bu şekilde hazırlayın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!