Kıymalı patates yemeğini daha farklı pişiriyoruz, adına kıymalı patates dolması diyoruz. Bu şekilde hem daha derli toplu bir tabak elde etmiş oluyoruz, hem de sunumunu şıklaştırıyoruz. 1 patates dolmasını bir porsiyon olarak düşünebilirsiniz, oldukça doyurucu oluyor
KAÇ KİŞİLİK
7 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Kıymalı Patates Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adetorta boy patates
- 3 yemek kaşığısıvı yağ
- 1 adetkuru soğan(orta boy, yemeklik doğranmış)
- 300 gramdana kıyma
- 1 adetkapya biber(küçük küp doğranmış)
- 3 adetsivri biber(küçük küp doğranmış)
- 2 dişrendelenmiş sarımsak
- 2 adetdomates(soyulmuş, küp doğranmış)
- 2 çay kaşığıtuz
- 2 su bardağısu
- 2 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıtuz
Kıymalı Patates Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin içini tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
- Oymuş olduğunuz patatesleri kızgın yağda çok yumuşamayacak kadar kızartın.
- Kıyma harcını hazırlamak için; bir tavada sıvı yağ ve soğanı kavurun.
- Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan kıymanın üzerine kırmızı kapya biber, yeşil biber, rendelenmiş sarımsak, soyulmuş, doğranmış domates ve tuzu ekledikten sonra 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın.
- İçini oyup kızarttığınız patateslerin içerisine kavurduğunuz kıymalı harcı ekleyin. Bir fırın tepsisine veya güvecin içerisine patates dolmalarını yerleştirin.
- Bir kapta su, salça ve tuzu ekleyip karıştırın. Bu karışımı patates dolmalarının üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 195 derece fırında 35 dakika pişirin. Patates dolmaları hazır, afiyet olsun!