eniyiyemektarifleri.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Sütlü Tarhana Çorbası,
Malzemeleriniz hazırsa, Sütlü Tarhana Çorbası nasıl yapılır başlayalam.
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 5 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 10 dakika |
Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 6yemek kaşığıtoz tarhana
- 2su bardağısüt
- 4-5su bardağısu
- 1yemek kaşığısalça(domates ve biber karışık kullandım)
- 2dişsarımsak
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 3-4yemek kaşığısıvı yağ
Sütlü Tarhana Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Çorba çok koyu geliyorsa pişirme işlemi bitmeden önce sıcak su ekleyebilirsiniz.
Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
- İlk işlem tarhana ve sütü bir kapta güzelce karıştırmak. Tarhana sütün içinde 5 dakika kadar şişecek.
- Tencereye sıvı yağı ve salçayı alıyoruz. Sarımsakları da diri şekilde koyup kavuruyoruz.
- Ocağın altını kısıp süt ve tarhana karışımını yavaş yavaş tencereye ekliyoruz. Bu işlemi yaparken çırpma teliyle karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.
- Suyu da ekledikten sonra orta ateşte 2-3 dakika kadar karıştırmaya devam edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Çorbamız kaynadıktan sonra bütün durumdaki sarımsakları çorbadan alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Dilerseniz çorba bu aşamada tamamlanabilir, baharatları direkt atabilirsiniz.
- Arzuya göre sos tavasında tereyağını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek eritiyoruz ve pul biberle naneyi biraz çeviriyoruz. Çorbamıza bu yağı ekleyip, 5 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra kapatıyoruz. Afiyet olsun.