En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: En kabarmışı, en yumuşağı, en puf puf olanı, hangisini isterseniz hepsini bulmanız mümkün. Bu harika poğaça tarifi de tüm isteklerinize karşılık verebilecek cinsten leziz bir güzellik.
Hem sütlü, hem sodalı olan bu enfes poğaça o kadar güzel kabarıyor ve o kadar lezzetli oluyor ki, her ısırıkta bir sonraki lokmanızı düşüneceksiniz. Üstelik de boş bir poğaça olduğu için istediğiniz öğünde, istediğiniz şekilde yiyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık olsun.
KAÇ KİŞİLİK 31 adet | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 18 dakika |
Sütlü Sodalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- 5,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
Sütlü Sodalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı unu derince bir kaseye alın ve ortasını havuz gibi açın. Şekeri ve tuzu, una serpin.
- Ayrı bir kasede ılıklaştırmış olduğunuz sütün içerisinde yaş mayayı eritin.
- Ortasını açtığınız unun ortasına; yaş mayalı sütü, sıvı yağı ve sodayı koyup yavaş yavaş karıştırın.
- Bir taraftan da un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Unu azar azar ekleyin. Ekleyeceğiniz un miktarı farklılık gösterebilir.
- Üstünü streç filmle kaplayın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış olan hamurdan elinizle cevizden biraz büyük parçalar kopartın, yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek pişirin.
- Sıcak ya da ılık servis edin. Afiyet olsun.