En iyi Süleymaniye Çorbası Tarifini birde bizden deneyin – eniyiyemektarifleri.com.tr – Yemek Tarifleri
Burçlar

En iyi Süleymaniye Çorbası Tarifini birde bizden deneyin

Süleymaniye Çorbası Tarifi
eniyiyemektarifleri.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Süleymaniye Çorbası,
Malzemeleriniz hazırsa, Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır başlayalam.

Biraz daha farklı ve adeta ana yemek kadar doyurucu bir çorba daha var. Çorba tariflerine bir yeni favorinizi daha biz ekleyelim. Kökeni Osmanlı saray mutfağına dayanan süleymaniye çorbası karşınızda!

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika

Süleymaniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağıkı rmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet kabak (rendelenmiş)
  • 1 adet orta boypatates(rendelenmiş)
  • 1/2 demetıs panak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığıun
  • 1,5 litresu
  • 1 çay kaşı ğıtuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Köftesi için:

  • 125 gram kıyma
  • 1 çay kaşı ğıtuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süleymaniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ince ince doğrayın. Patates, havuç ve kabağı rendeleyin.
  2. Çorba tencerenizi ocağa alın ve içerisine zeytinyağı ile tereyağını koup eritin. İnce ince yemeklik doğradığınız soğanı tencereye ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun.
  3. Daha sonra tencereye, rendelenmiş kabak, havuç ve patatesi ekleyip hafifçe kavurun. Üzerlerine ince doğranmış ya da rendelenmiş sarımsağı ilave edip karıştırın. Sebzelerin üzerine unu ilave edip kavurun.
  4. Yıkadığınız kırmızı mercimeği tencereye ilave edip karıştırın ve üzerine 5 bardak sıcak su ilave edin.Çorbayı güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  5. Bir karıştırma kabına kıyma, tuz ve karabiberi ilae edip güzelce yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp bir tabağa alın.
  6. Tüm harcı bu şekilde hazırladıktan sonra bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Köfteleri içerisine alıp kızartın.
  7. Aynı anda, ıspanakları da çorbaya ekledikten sonra 3 bardak kadar su, tuz ve karabiber ilave edin ve yaklaşık 15 dakika bu şekilde kapağı kapalı olarak pişirin.
  8. Köfteler renk alınca üzerlerine tereyağı ekleyip tavayı hafifçe sallayarak tereyağının tüm köftelere karışmasını sağlayın. Köfteler piştikten sonra tereyağıyla birlikte tencerede pişen sebzelerin üzerine ilave edin.
  9. Çorbanız piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Süleymaniye Çorbası Tarifi
Chef
eniyiyemektarifleri.com.tr