Eniyiyemektarifleri.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Pastane Usulü Şekerpare,
Öyle bir tatlı düşünün ki pek çok şerbetli tatlıya benziyor ama bazı yönleri ile kendini onlardan ayırıyor. Pastane Usulü Şekerpare
Malzemeleriniz hazırsa, Pastane Usulü Şekerparenasıl yapılır başlayalam.
Kaç kişilik: 6-8 | Hazırlık: 15 dak. | Pişirme: 25 dak. |
Pastane Usulü Şekerpare Malzemeleri
- şerbet için;:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
- hamuru için;:
- 2 adet yumurta sarısı ayrılacak üstüne sürülecek
- 200 gr. margarin oda sıcaklığında
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 su bardağı beyaz un
Pastane Usulü Şekerpare Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
- Şeker ve suyu derin bir tenecereye alın ve sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika daha kısık ateşte kaynamasına izin verin. İndirmeye yakın limon suyunu ilave edin altını kapatın. Soğusun.
- Hamur malzemelerinden yumurta akı,1 yumurta ve oda sıcaklığında beklemiş margarini derin bir kaseye koyun ve bir mikser yardımıyla çırpmaya başlayın.
- Pudra şekerini ilave edin, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ekleyin çırpın. Krema gibi görünmeli pürüzsüz. Sonra içine irmik ekleyin son bir defa daha çırpın ve unu azar azar ilave ederek yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda tamamdır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp çatalla iz yapın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Tatlılar fırından çıktıktan sonra 2-3 dakika bekleyin. İlk sıcaklığı gitsin, hamurlaşmasın. SOğuk şerbeti dökün ve üstüne bir başka tepsi örtün, şerbeti güzelce çeksin dinlensin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.