eniyiyemektarifleri.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Paşazade Çorbası,
Malzemeleriniz hazırsa, Paşazade Çorbası nasıl yapılır başlayalam.
KAÇ KİŞİLİK 6-8 | HAZIRLAMA SÜRESİ 15dk | PİŞİRME SÜRESİ 25dk |
Nefis Paşazade Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük patates
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Köftesi için;
- 250 gr az yağlı kıyma
- 1 küçük kuru soğan
- 1 avuç bayat ekmek içi (Yoksa galeta unu)
- 4_5 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çaykaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Meyanesi için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Köfteleri bulamak için;
- 1 yemek kaşığı un
Köfteleri kızartmak için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1, 5 lt su
Nefis Paşazade Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Şimdi Yapmaya başlayalım.
- Önce köfteyi yapalım. Bir kaba kıymayı, bayat ekmek içini, tuzunu, karabiber ve pulbiberini koyup soğanı rendeleyip, maydanozunu çok ince doğrayıp yoğuralım.
- Nohut kadar köfteler yapıp unlanmış bir kapta biriktirelim.
- Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağla hafifçe kızartalım. Şimdi çorba kısmına geçelim. size öyle bir püf noktası vericemki meyanesinin kesilme riski yok. derin bir tencereye yoğurdu, yumurtayı unu bir bardak su ekleyerek iyice çırpalım.
- Sonra 6 subardağı daha su ekleyip ocağa alalım (meyaneyi bu şekilde yaparsanız hem yumurta kokusu olmaz hemde asla kesilmez). kaynayıncaya kadar başından ayrılmadan karıştıralım.
- Kaynayınca içine küp şekli (ufak) doğranmış patatesi ve kızartılmış köfteleri ekleyelim.
- Patatesler biraz yumuşayınca haşlanmış nohutları ekleyip biraz daha pişirelim tuzunu ekleyelim. En son bir tavaya yağları koyup naneyi yakalım. pişen çorbanın üzerine dökelim. Afiyet şifa olsun efendim.