eniyiyemektarifleri.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Mantar Kavurma,
Malzemeleriniz hazırsa, Mantar Kavurma nasıl yapılır başlıyalam.
Biz lezzetine doyum olunmayan iki mantar türünü karıştırarak hazırladık
Denedikten sonra da bize yorumlarınızı iletin mutlaka, olur mu? Hadi o zaman, afiyetler olsun.
KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
---|---|---|
3 kişilik | 20 dakika | 23 dakika |
Mantar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 500gramkültür mantarı
- 3yemek kaşığızeytinyağı
- 1adetkuru soğan
- 1dişsarımsak
- 1adetkırmızı kapya biber
- 2adetyeşil biber
- 1,5çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıkekik
Mantar Kavurma Tarifinin Püf Noktası
Mantarlar pişirme aşamasında sularını bırakacaktır. Yemeğinizi tercih ettiğiniz farklı bir mantar çeşidiyle de hazırlayabilirsiniz.
Mantar Kavurma Tarifinin Pişirme Önerisi
Tavuklu mantar kavurma yapmak için tavukları ayrı bir tavada soteledikten sonra mantar kavurmaya ekleyebilirsiniz.
Mantar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyun. İnce piyazlık bir şekilde doğrayın. Sarımsakları da halka halka doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Ardından biberleri halka halka doğrayın.
- Temizlenmiş mantarları dilimleyin ve ekleyin.
- Baharatlarını da ekleyip suyunu bırakmaması için orta ateşte pişirin.
- Afiyet olsun!