en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Özenle hazırlanmış bir yemek sofrasına çok yakışacak bir tarif geliyor: Macar Kebabı!
KAÇ KİŞİLİK 8 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika |
Macar Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 adet muskat cevizi rendesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 4 diş sarımsak (dilimlenmiş)
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet patates (küp doğranmış, kızartılmış)
- 2 adet patlıcan (küp doğranmış, kızartılmış)
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Macar Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp unu kavurmaya başlayın. Un kavrulunca, sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Sos kıvam alınca tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün. Dana kuşbaşı etleri kavurun. Sarımsakları ekleyip biraz döndürün ve ardından sırasıyla bezelyeleri ve domatesleri ekleyin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yarım su bardağı su ekleyin ve su buharlaşana kadar pişirmeye devam edin.
- Yemeği bir fırın tepsisine alın. Kızarttığınız patlıcan ve patatesleri ekleyip karıştırın. Yemeği tepsiye yayarak düzeltin.
- Hazırladığınız beşamel sosu yemeğin üzerine yayın. Kaşar peynirini serpin. 185 derece fırında 20 dakika pişirin. Porsiyonladıktan sonra sıcak olarak servis edin.