En iyi Lokanta Usulü Tas Kebabı yapalım – eniyiyemektarifleri.com.tr – Yemek Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri

En iyi Lokanta Usulü Tas Kebabı yapalım

En iyi Lokanta Usulü Tas Kebabı yapalım

en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Özenle hazırlanmış bir Lokanta Usulü Tas Kebabı tarifi :

  • 750gr kuş başı et
  • 60-70 gram kadar kuyruk yağı (yoksa tereyağı ve zeytinyağı kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil sivri biber
  • 1 dolu dolu yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 adet orta boy patates
  • İstenilen miktarda tuz
  1. Düdüklü tenceremize kuyruk yağını alalım iyice eriyip kızarınca kuş başı eti ekleyelim, yüksek ateşte kavuralım.
  2. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar biraz kavrulunca küçük küçük kesilmiş yeşil biberleri ekleyip bir kaç dakika çevirip salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım ve sıcak suyu ekleyip, kaynayınca kapağını kapatıp orta ateşte yarım saat pişirelim etlerimizi.
  3. Bizde bu sırada patatesleri soyup, küp küp kesip kızartıp hazır edelim.
  4. Etler pişince kızarttığımız patatesleri içine ekleyelim tuzunu ekleyip suyunu kontrol edelim, eğer azalmışsa kaynamış su ekleyip suyunu ayarlayalım ve sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
En iyi Lokanta Usulü Tas Kebabı yapalım
Chef
eniyiyemektarifleri.com.tr