en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Kıymalı barbunya tarifimiz düdüktü tencerede hazırlanıyor. Hem vakitten kazanıyor hem de kışlık barbunyalarımızdan faydalanıyoruz.
Biz kıymalı olarak hazırladık fakat dilerseniz kıymasız da hazırlayabilirsiniz. İçine nohut, bulgur gibi farklı baklagil veya tahıllar ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Sevilen sulu yemeklerin başında gelen barbunyayı bu kez bizden deneyin!
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 5 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 15 dakika |
Pratik Kıymalı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram doldurulmuş barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı doğranmış domates
- 300 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Pratik Kıymalı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanın yarısını kesip yemeklik doğrayın ve çok az yağ ekleyerek düdüklü tencerede kavurun. Üzerine doğranmış domates ve barbunyaları ekleyip kapağını kapatın. Düdük çıktıktan sonra 6 dakika pişirin.
- Kıymayı, kalan soğanı ve baharatları ayrı bir tavada kavurun. Pişen barbunyaları tencereden alarak kıymayın üzerine ekleyin ve bir taşım kaynatıp servis edin.