en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Karnabahar Kızartması Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 10 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 45 dakika |
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2adetkarnabahar(orta boy)
- 1/2su bardağıun
- 1çay bardağısüt
- 1/2çay bardağızeytinyağı
- 1adetyumurta
- 2çay kaşığıtuz
- 2çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1çay kaşığıkarabiber
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharın yapraklarını ayırın, temizleyin ve çiçeklerine ayırın.
- Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız suda karnabahar çiçeklerini hafifçe haşlayın. Fırına vereceğiniz için tamamen haşlanmamasına özen gösterin.
- Diğer tüm malzemeleri bir kaseye alın ve birleşinceye dek bir çırpıcıyla karıştırın.
- Karnabaharları hazırladığınız karışma batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında alt-üst ayarı açık şekilde 30 dakika, sadece üst ayarı açık şekilde 15 dakika daha pişirin. Sadece turbo-fanlı ayar kullanacaksınız toplamda 35 dakika yeterli olacaktır.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin, afiyet olsun!
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifinin Servis Önerisi
Yoğurtlu veya domatesli bir sosla servis edebilirsiniz.