En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: çay saatine katı yağ ve beyaz un içermeyen, hafif olduğu kadar leziz de olan bir kek hazırlayalım mı? Yulaflı elmalı fenomen kek tarifi, sofralarınıza çok yakışacak; dilimleri kapış kapış giderken bir yiyen bir daha isteyecek.
KAÇ KİŞİLİK 8 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 60 dakika |
Yulaflı Elmalı Fenomen Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı yulaf
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşı ğıtuz
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 5 adet yeşil elma (orta boy)
- 1 su bardağı turna yemişi (cranberry)(suda beklemiş)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı yulaf
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı toz şeker
Yulaflı Elmalı Fenomen Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yulafları iri parçalı olacak şekilde robottan geçirin. Bir kasede unu, yulafı, vanilyayı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırın.
- Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve orta boy küpler halinde doğrayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- Yumurta sarılarına toz şeker, zeytinyağı, su ve limon suyunu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Yaptığınız karışıma kuru karışımı azar azar ekleyerek yedirin.
- Karışıma elmaları ve süzülmüş turna yemişlerini ekleyin, her yere eşit şekilde dağılmasını sağlayarak karıştırın.
- Yumurta beyazlarına çok az tuz ekleyip hafif sertleşene kadar çırparak köpürtün. Yumurta beyazını elmalı karışıma azar azar ekleyin, havasını kaçırmadan karıştırın.
- Kek karışımını önceden yağlanıp unlanmış 23 santimetrelik kelepçeli kalıba dökün ve üzerini hafifçe düzleyin.
- Bir kap içinde iri kıyılmış cevizler, yulaf, toz şeker ve zeytinyağını karıştırın ve kek karışımının üstüne serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış alt, üst ve fanlı fırında 60 dakika pişirin.
- Kürdan testi yaptıktan sonra keki fırından çıkarın ve soğuması için en az 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.