En iyi Antep Bayram Kurabiyesi Tarifini birde bizden deneyin – eniyiyemektarifleri.com.tr – Yemek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri

En iyi Antep Bayram Kurabiyesi Tarifini birde bizden deneyin

En iyi Antep Bayram Kurabiyesi Tarifini birde bizden deneyin

en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Un, şeker, tereyağı ve yumurtan varsa yapamayacağın kurabiye yok aslında. Hayal gücünün sınırsızlığına kanat aç ve mutfağın bütün köşelerini kurcala. İşte bu kadar! Ama Türk mutfağının olmazsa olmazlarını es geçmemek lazım. Mesela Antep fıstığı. Bu kadar tamamlayıcı ne olabilir ki? Yeri gelir et yemeklerinin yemişi olur, yeri gelir el öptüren eşsiz şerbetli tatlısı, hatta tarifin içerisine giremediği zamanlarda servis tabağının rengi olur.

KAÇ KİŞİLİK
10 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
45 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
6 dakika



Antep Bayram Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram un
  • 150 gram antep fıstığı (Toz)
  • 175 gram pudra şekeri
  • 300 gram tereyağı (soğuk)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Antep Bayram Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası

Tereyağı ve kullanılan diğer malzemeler soğuk olmalıdır.

Antep Bayram Kurabiyesi Tarifinin Pişirme Önerisi

Kurabiyelerinizin pişme süresi büyüklükleri ile doğru orantılı olarak değişecektir, ideal olanı ceviz büyüklüğünde bir kurabiye tanesinin 6-7 dakika içerisinde pişmesidir. Pişen kurabiye tanelerinin ortasının yumuşak olması pişmediği anlamına gelmemekle beraber soğudukça sertleşecektir. Pişme süresince renk alması istediğimiz bir durum değildir. Bu sebeple dilerseniz fırınınızın fan ayarını kapatabilirsiniz.

Antep Bayram Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğuk tereyağı ve unu rondoda karıştırın. Rondoyu bir veya iki kez çalıştırmak yeterli olacaktır. Aksi taktirde tereyağı eriyerek hamurun sulanmasına sebebiyet verecektir.
  2. Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve antep fıstığı tozunu karışıma ekleyin ve karıştırın.
  3. Yumurtayı ekleyerek hamurun yapısını bozmadan tezgaha alın ve streç filme blok halinde sararak buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  4. 30 dakika sonra dolaptan çıkarın ve minik toplar yaparak içine yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralarında boşluklar olacak şekilde dizin. Tarif tereyağı içerdiği için yayılacaktır.
  5. Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında en fazla 7 dakika olacak şekilde pişirin. 

Antep Bayram Kurabiyesi Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz 200 gr sütlü çikolatayı bain-marie usulü eritip kurabiyelerin bir yüzünü erimiş çikolata ile kaplayabilirsiniz.

En iyi Antep Bayram Kurabiyesi Tarifini birde bizden deneyin
Chef
eniyiyemektarifleri.com.tr