Bu Bulgur Pilavı Tarifini birde bizden denemenizi tavsiye ediyoruz – eniyiyemektarifleri.com.tr – Yemek Tarifleri
Pilav

Bu Bulgur Pilavı Tarifini birde bizden denemenizi tavsiye ediyoruz

ye-mek.com.tr, sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Bulgur Pilavı Tarifi, Malzemeleriniz hazırsa, Bulgur Pilavı Tarifi nasıl yapılır başlayalam.

ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Bulgur Pilavı Tarifi,

Malzemeleriniz hazırsa, Bulgur Pilavı Tarifi nasıl yapılır başlayalam.

Karşınızda tüm püf noktalarıyla enfes bulgur pilavı tarifimiz

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1yemek kaşığıtereyağı
  • 1yemek kaşığızeytinyağı
  • 2adetkuru soğan(yemeklik doğranmış)
  • 1dişsarımsak
  • 2adetyeşil biber(doğranmış)
  • 1yemek kaşığıdomates salçası
  • 1/2yemek kaşığıbiber salçası
  • 2su bardağıpilavlık bulgur
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıpul biber
  • 1tatlı kaşığıkekik
  • 2adetdomates(rendelenmiş)
  • 4su bardağısu

Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası

Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.

Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım

  1. Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin.
  2. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun.
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin.
  5. Baharat olarak 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
  6. 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin.
  7. 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  8. Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
  9. Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  10. Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!
ye-mek.com.tr, sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Bulgur Pilavı Tarifi, Malzemeleriniz hazırsa, Bulgur Pilavı Tarifi nasıl yapılır başlayalam.
Chef
eniyiyemektarifleri.com.tr