en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Mantarlı bademli iç pilav tarifi ile enfes bir pilav hazırlayacaksınız. Üstelik oldukça da pratik!Mantarlar kavrulacak, bademler ve baharatlar katılacak; pirinç sıcak su ile şişecek ve ortaya enfes bir pilav çıkacak.
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika |
Mantarlı Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 400 gram kültür mantarı(doğranmış)
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı badem(kabuğu soyulmuş)
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 avuçdereotu(kıyılmış)
- 1 avuçkıyılmış maydanoz
Mantarlı Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri suda bekletin ve nişastasını iyice alın.
- Bir pilav tenceresinde yağları kızdırın. Üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun.
- Ardından bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Pirinçleri ilave edip pirinçler saydam olana dek kavurun.
- Tüm baharatları ilave edin ve yaklaşık 2,5 su bardağı sıcak su ilave edip önce harlı ateşte ardından kısık ateşte demlenmeye bırakın.
- Pilavı servis etmeden önce taze yeşillikleri ilave edip servis edin. Afiyet olsun!