En iyi yemek tarifleri – Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek – eniyiyemektarifleri.com.tr – Yemek Tarifleri
Ekmek Tarifleri

En iyi yemek tarifleri – Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek

Glutensiz ve vegan beslenenler için saglikli bir ekmek tarifi

Vegan beslenenler için sağlıklı bir ekmek tarifini sizler için paylaştı.

.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı organik badem unu
  • 1,5 su bardağı glütensiz un
  • 1 tatlı kaşığı organik psyllium tozu
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı avokado yağı
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • Susam, biberiye, haşhaş tohumu

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Önce psyllium ile suyu jöle kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Kuru malzemeleri de bir yerde harmanlayıp jöle formundaki harçla karıştırın.
  • Minik yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. üzerine susam, biberiye, haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Artanları buzlukta muhafaza edip, daha sonra ısıtarak da tüketebilirsiniz.
Glutensiz ve vegan beslenenler için saglikli bir ekmek tarifi
Chef
eniyiyemektarifleri.com.tr