en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Yavru vatan Kıbrıs’a ait bu köfte aslında içeriğinde az kıyma bol miktarda patates barındırıyor. Kıbrıs köftesi diye bizlerin bildiği tarif aslında Kıbrıs’ın patates köftesi! Köfte ve patates küçüklüğümüzden beri en sevdiğimiz yemek. E ikisi bir arada tek bir ürün haline geliyorsa kötü olma ihtimali var mı? Aksine ortaya mükemmel bir tat çıkıyor, çerez gibi yedikçe yiyesiniz geliyor.
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 10 dakika |
Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogrampatates(rendelenmiş)
- 250 gramkıyma
- 1 adetyumurta
- 2 dilimbayat ekmek kırıntısı
- 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)
- 1 adetsoğan(rendelenmiş)
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığınane
Kıbrıs Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye aktardığınız rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış patateslerin üzerine kıyma, yumurta, bayat ekmek kırıntısı, doğranmış maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz, kimyon ve naneyi ekleyin ve tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde şekil verin.
- Tavada kızdırdığınız derin yağda köfteleri altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve sıcak olarak servis edin.