ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Acı Badem Kurabiyesi,
Malzemeleriniz hazırsa, Acı Badem Kurabiyesi nasıl yapılır başlıyalam.
KAÇ KİŞİLİK 4 adet | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 50 dakika |
Acı Badem Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye İçin:
- 1,5su bardağıbadem unu
- 1su bardağıtoz şeker
- 3adetyumurta akı
- 1/4çay kaşığıtuz
- 1/2tatlı kaşığıtaze sıkılmış limon suyu
- 1/2paketvanilin
Üzeri İçin:
- 8-10adetçiğ badem
Acı Badem Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası
Gevreklik kazanması için tek başına kısık ateşte 5 dakika kadar kavurduğunuz badem tozunu, soğuttuktan sonra kurabiye yapımında kullanabilirsiniz.Kurabiyeleri kırmadan, rahat bir şekilde yağlı kağıtlarından ayırmak için; ıslak bir bezin yanı sıra pişirme kağıtlarını su dolu bir tepsi üzerinde kısa süre gezdirebilirsiniz.Hamuru hızlı bir şekilde soğutmak için mermer tezgah üzerine de alabilirsiniz.
Acı Badem Kurabiyesi Tarifinin Pişirme Önerisi
Büyük olarak hazırlayabileceğiniz acı badem kurabiyelerini, hazır olarak satılan silikon makaron silpatları üzerinde küçük boyutlarda da hazırlayabilirsiniz.
Acı Badem Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Limon suyu ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak,şekerin erimesini sağlayın.
- Şeker eridiğinde üzerine vanilin ekleyerek soğuması için ayrı bir kaseye alalım.
- İyice soğuduğunda limon suyu ekleyip mikserle beş dakika kadar çırpalım.
- Sıkma poşetine alarak aralıklı olarak fırın tepsisine aktaralım. Sıkma poşeti olmayanlar kaşık yardımıyla da yapabilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırına verelim.
- Pişme süresi biraz zaman alıyor, üstü çatlayınca olmuş demektir. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkaralım. Birbirine yapıştırarak servis edin. Afiyetler olsun.